2008. augusztus 29., péntek

Rántotta, avagy a tömeges abortusz

Megint más cikkét fogom saját gondolatokkal megtűzdelve megjeleníteni, mert sok sok gondolatot ébresztett bennem ez a téma. Sokhelyen egyetértek, sokhelyen meg kicsit hiányos infót érzek a háttében. De lássuk a közbeszólásaimat.
A vegetáriánus étrend nem feltétlenül jó vagy rossz, de az "igehirdetők" néha már az agyamra mennek. Főleg akkor, ha egy vega nem is teljesen vega (divatos szóval vegan), mint azt állítja, hiszen mindent fogyaszt, aminek "nincs arca".

Vegetáriánus vagy nem? Tojásrántotta (tömeges abortusz)Mindig is irritált az, hogy vegák között nem lehet úgy húsféléket fogyasztani, hogy ne szóljanak be, és ne vegyék el az ember étvágyát. (Ez sajnos gyakori probléma, bár rám nem jellemző, viszont az jellemzőbb, hogy az én ételemet illetik méltatlan szavakkal. Ritkán tudok olyan asztalnál ülni, ahol a kölcsönös megbecsülés elfogadás kerülne előtérbe.)Az egymást kisfilmekkel és kifogyhatatlan szakirodalommal hülyítő(ez azért sértő némiképp, de nem veszm magamra, de sokat ront egy cikk érékén ha valaki ilyen szavakat használ, az árnyaltság jót tenne, legalább a diplomatikusság kedvéért.) növényzabálók(dettó) számtalan esetben leereszkednek az én alantas húsfaló szintemre egy tivornya erejéig. Mindeközben divatos szavakat suttognak varázsigeként, hogy miért nem vegánok, csak ovo-lakto, vagy éppen szemi-vegák.

Amíg egy vegán azt mondja, hogy nem fogyaszt állati eredetű táplálékot, addig a tej és tojásfogyasztó azt, hogy olyat nem, aminek arca van vagy volt, és a szemi-vegák a csirkét és halat nem tekintik igazán húsnak. No de milyen vegák léteznek?

  • Vegánok: semmilyen állati eredetű ételt nem vesznek magukhoz.
  • Ovo-vegetáriánusok: tojást is fogyasztanak.
  • Lakto-vegetáriánusok: tej és tejtermékek is szerepelhetnek étrendjükben.
  • Ovo-lakto vegetáriánusok: megengedett a tojás, a tej, és különféle tejtermékek.
  • Szemi-vegetáriánusok (fél-vegetáriánusok): időnként halat és csirkehúst is esznek.
  • Nyersevők: csak feldolgozatlan növények kerülnek asztalukra.
  • Gyümölcsevők: kizárólag gyümölcsöt fogyasztanak
  • Makrobiotikusok: Megkülönböztetnek jin- és jang-táplálékokat és ezek megfelelő egyensúlyára törekednek.
Ez a lista teljes, igényes, és nem tudok, nem is akarok belekötni. De nem szeretem az ilyen skatulyázást, bármennyire is létezik is. Egye mindenki azt, amit szívesen eszik, és úgy érzi hogy azt a célt is szolgálja, amiért az ember úgy egyébként eszik.

Ebből három az igazi vegetáriánus, a lista élén helyet foglaló vegán, a nyersevő és a gyümölcsevő. A többi csak maszlag, parasztvakítás. A vegák és közöttem, mint húsevő között az a különbség, hogy én nem próbálom a "vegákat" megtéríteni, míg ők ezt egyszer sem hagyják ki. Mindeközben sok hülyeséget összehordanak és meg sem hallgatják a másik oldalt.(velem lehet beszélni, és azt gondolom beképzelt módon magamról, hogy sok oldalt meghallgattam már, és senkit nem akarok megtéríteni, de mivel annyi pozitív dolgot tapasztalok azóta az életemben hogy így étkezem, hogy a lelkesedésemet nehéz néha korádban tartani. Tanulni kell ezt is, az biztos, mert többre jutok.)

Emellett durva mészárlási példákat és állatkinzások eseteit ecsetelik étkezés közben, hogy az ember rájuk borítaná az asztalt. Legutóbb éppen valamilyen disznók esete került szóba az asztalnál és egészen odáig eljutott a sztori, hogy az elhullott disznók tetemével táplálják a többit. Mindez kanalazgatás közben. Bravó!(ilyet sose tennék, bár tény hogy vannak rettenetes esetek, és disznós dolog is megesett már, sajnos nem is ritkán, és jó róluk tudni, de evés közben nem tennék ilyet.)

Robinson barátommal beszélgettünk erről a dologról, amikor egyszer csak félvállról odavetette a címadó rántotta esetét az ovo-vegákkal kapcsolatban. Nem esznek olyat, aminek arca van vagy volt, mégis tömeggyilkosok. Ugyanis a rátnotta nem más, mint tömeges abortusz. Mindenki gondoljon csak bele.(ez így igaz, bár alapvetően nem ez a a fő oka annak, hogy nem eszem tojást,mert az önfenntartásért való gyilkolás, pl oroszlánoknál más mint az élvezeti vagy kényelmi gyilkosság. De tojásra nincs szüksége a szervezetemnek, másénak sem hiszem hogy van, de azt döntse el ő. Ha akar egyen tojást, és ne legyen bűntudata senkinek.)

És baromira igaza volt Robinson barátomnak. Ha már ilyen részletekbemenően ecsetelik a vegák a húsevők bűneit, akkor rántottás, meg hasonló példákkal fogok minden közös étkezésnél előrukkolni. Mennyi idő kell hozzá, hogy nem kivánatos személy legyek a társaságban? Vagy ebből is akkora divat lesz, mint a vegaságból?(biztos a legcélravezetőbb ha átveszem a másik oldal hibáit? én a jó példamutatásra szoktam szavazni, mert ha az előzőt választom olyanná válok mint azok, akiket szidok...)

A vegák amúgy tiltakoznak az állatok levágása és tartása ellen is. Az persze eszükbe sem jut, hogy azért van ennyi állat, mert vágásra tenyésztik. Azért van tej, mert van elég tehén, azért van tojás, mert van elég tyúk. És persze a szemi vegák is a tenyésztés/állattartás és vágás haszonélvezői. Az igazi vegánokat könnyű megismerni, mert egyikük sem néz ki túl jól. Kb. mint akik a halálukon vannak és ravatalozóba készülnek balzsamozásra. (kedves cikkíró, ez a legfájdalmasabb része a véleménykifejtésedenk, mert ha valaki megnézi az én családomat, ami szigorú vegén étrenden van, és én még ráadásul szoptatok is, az utolsó dologként fog eszébejutni a haldoklás. újab célontúllövés, ami méltatlan a cikkhez. Aki a halálán van, az tényleg csak divatból csinálja ezt, és mondja ezt, és nem a tudatos táplálkozás vezérelte amikor eldöntötte hogy ő nem eszik húst, vagy bármi mást, hanem a divat, és abból bizony baj lehet.)

Amennyiben több időm lenne, akkor én is minden növényi táplálékra kitalálnék valamilyen sztorit és riogatnám a vegákat. Ehelyett most inkább rávetem magam egy nagy, "büdös", zsíros húsra némi növényi körettel, és megebédelek.
A legőszintébb JÓÉTVÁGYAT kívánom, és jó egészséget.

Cikk eredetije itt jelent meg. Cikkem megírása után láttam, hogy nem örülnek ha kérés nélkül másolunk tőlük, de nem leltem sajnos emilcímet, hogy engedélyt kérhessek. A post így most marad, ha elérem őket, vagy ők megtalálnak, és sértőnek, méltatlannak érzik a posztomat, kitörlöm, és bocsánatot kérek nyilvánosan. Addig is köszönet nekik érte, értékes gondolatok, jó téma.

2008. augusztus 27., szerda

Forró lábfürdő

Nem akarom kedves olvasóimat folyton száraz elmélettel bombázni, így most tábori előadások közül egy gyakorlati témához nyúlok, hogy kicsit belekóstoljunk a vízterápiába.
A forró lábfürdő egy egyszerű, kellemes, és hatásos eljárás. Javasolt használat magas vérnyomás, torokfájás, fejfájás esetén.
Szükséges eszközök:
  • lavór/vödör
  • forró víz
  • jég
  • lepedők
  • pokróc
  • kendő
  • kényelmes szék
  • és nem utolsó ha van egy kezelésre vágyó, panaszokkal küzdő, vagy kényeztetésre szoruló alanyunk:D
A kényelmes széken kényelmesen helyezkedjen el az ominózus személy:D, és a lábát helyezze a forróvizes lavórba, vödörbe. A boka felsző részéig ha ér a víz, az a legjobb. A víz legyen annyira meleg, amennyire csak el tudja viselni az illető. Ha elfoglalta a pozíciót a páciens, lavórostól bugyoláljuk be a lepedőkkel pokrócokkal, hogy a hő sehol se tudjon kiszökni a hő. Melege lesz, izzadni fog, de az kell a hatáshoz. Ha ezt is elintéztük a fejére tegyünk jeges vízbe mártott kendőt, ami nagyon jól fog neki esni, és a hatást is fokozza. Idő közben kérdezgessük, hogy jól van e, tehetünk be neki kellemes lágy zenét, és néha adjunk neki inni is. 15-30 perces kezelés elegendő, ami után azonnal minimum fél órára vastag zokniban feküdjön ágyba. A kezelés alatt cseréljük a fején a kendőt, és egyszer-kétszer öntsünk még forró vizet a lábához, de figyeljünk ilyenkor, hogy csak nagyon kicsit emeljük fel a pokrócokat, szigorúan a vödör környékén. A kezelés lezáráskor a maradék jeges vizet a páciens lábára öntjük, és egy törölközővel megdörzsöljük a lábát. Aztán mars az ágyba pihenni. Hát ennyi. Egyszerű, de nagyszerű eljárás.
A kezelés alatt a fejből a vér a lábba megy, aminek okát nem igen kell ecsetelnem, és a vérkeringést egyébként is serkenti, ami így fokozza a szervezet mindenfajta ellenálló képességét is. Ezt a kezelést én is kipróbáltam, mert a torkom megfájdult szombat este, és örömmel számolhatok be a meglepő mértékű sikerről. De csak egy egyszerű felüdülésnek is remek, mert nagyon kellemes ahogy teljesen ellazul a szervezet, és belül mégis minden felgyorsul, és ez érezhető. A legelső, legmeglepőbb, és egyben legkellemetlenebb érzés az volt, hogy a kezelés legelején a császármetszésem vágása élesen benyilalt. Ez nem tartott tovább 10 másodpercnél, és nem volt közel sem elviselhetetlen, csak meglepő. Utána rá is kérdeztünk a kezelést végző hölgynél hogy mi lehetett az oka, és azt mondta, hogy a felgyorsult vérkeringés valószínű ott is megmozgatott olyan esetleg pangó lerakódásokat amik most távoztak, meg hogy az még egy gyenge pontja a szervezetemnek, és hogy ez normális. A legvégén a jegy lábfürdőt ki ne hagyjátok, egyrész mert kellemes, másrészt mert az billenti vissza az egyensúlyt a keringésben, és zokni meg a pihenés is nagoyn fontotos. Próbáljátok ki, és számoljatok be az élményekről, nagyon kiváncsian várom mások tapasztalatait is. Én imádtam:D

2008. augusztus 26., kedd

A természetes gyógymódok filozófiája

Pár bevezető gondolat a témához:
  • Mi a természet része? No ez bármire ráfogható (kávé, sertés, gyógyszerek), kérdés, mennyire megyünk messze az iparosítás által.
  • Az átlag életkor növekedését a gyógyszeripar a saját eredményének tartja.
    • Egy statisztika kimutatta: nagy láb - jobb matek
    • Meglepő, DE: nagyobb láb - nagyobb kor...
    • 1950 óta a közegészségügy javult
    • Nincsenek Világháborúk
  • Ne használjunk csak azért gyógyszert, hogy az adott személy jobban érezze magát.
    • Nem elég, és gyakran káros, mert elfedjük a tüneteket amikkel diagnózist lehet felállítani
    • Csak a LOKALIZÁLT probléma kezelhető
    • A szervezet öntisztító folyamata gyakran kellemetlen, de a folyamat megállítása sok veszélyt hordoz magában
Mit tegyünk a beteggel?
  1. A gyógyítás első szintje (alapvető emberi szükségletek)
    • Víz
    • Mozgás/tevékenység
    • Napfény
    • Pihenés
    • Levegő
    • Böjt: leghétköznapibb formája a vacsora elhagyása
    • Istenbe vetett hit: imádkozó ember máshogy áll a betegséghez
    • Helyes táplálkozás (nem függőség, hanem szükségletalapú)
    Az egészség alapja, a helyes szokások kialakítása: megelőző orvoslás. A betegség kialakulsa után is érdemes folytatni, akár elkezdeni is.
  2. A gyógyítás második szintje (szükség esetén)
    • Masszázs
    • Gyógynövények
    • Hidroterápia
    • Ezek csak kiegészítik az első szintet, de nem váltják ki
  3. A gyógyítás harmadik szintje (táplálék kiegészítés)
    • Kivanotok
    • Koncentrátumok
  4. A gyógyítás negyedik szintje (hiányzó, de Isten tervében szereplő:egészséges szervezetben van, de a betegben nincs)
    • Inzulin cukorbetegeknél(az esetek 90%-ban, ahol használják nem kellene)
    • Hormonpótlás
  5. A gyógyítás ötödik szintje (műtétek)
    • KIZÁRÓLAG ÉLET(minőség)MENTÉSRE
  6. A gyógyítás hatodik szintje (gyógyszerek)
    • Mellékhatások fajtái
      • Toxikus
        • Gyógyszer abbahagyásával megszűnik
      • Patológiai
        • Nem múlik el abbahagyáskor, és sok gyógyszernél az ilyenre fény se derül
      • Generációs
        • Erre most kezdenek jobban odafigyelni
        • Ha rendellenességgel születik a baba, akkor tiszta az ügy, azonnal keresik az okot DE
        • Felnőtt korban jelentkező probléma nehezen visszakereshető, de már vannak bizonyított esetek
CÉL VISSZAJUTNI AZ ELSŐ SZINTRE

Kedves olvasóm, tudom hogy sokat vártál erre az első bejegyzésre, az igazság az, hogy én is. Rengeteg tervezetlen dolog jött közbe, de ígérem, hogy mostantól itt leszek rendesen, és minden kíváncsiságot kielégítek. A felmerülő kérdéseket várom kommentbe, és továbbítom a nálam okosabbaknak, akik az előadásokat tartották. A következő bejegyzés kicsit személyes élménybeszámoló lesz, de szerintem most mindenki a tárgyi témákra kiváncsi elős sorban: D

2008. augusztus 19., kedd

Hexaportál ihlette-Esküvő

Ma reggel megkaptam a Hexaportal esedékes hírlevelét, benne felsorolva a legfrissebb cikkeik. Elsők között olvastam ezt a címet, és mivel legjobb barátnőm mindjárt férjhez megy gondoltam elolvasom, hátha érdekes lehet akár neki is, és akkor átküldöm a linket. Neki ez nem érdkes az ő esküvője pontosan arról szól, amiről kell, így csak Neki nem küldöm el a linket, hanem itt megosztom mindenkivel, megtűzdelve a saját gondolataimma.(kékkel lesz a főcikk, én maradok az eredeti:D)

Mintha elfelejtődött volna az esküvő jelentése mostanság a sok külsőség közepette, illetve hogy mi végett is van a nagy felhajtás, egy életre szóló fogadalom emlékezetessé tételére.Arról nem beszélve, hogy akik hitelt is felvesznek a nagy esemény emlékezetessé tételére, nem biztos hogy kizárólag jó érzéseket táplálva
törlesztik vissza.
Esküvők és ami mögötte kéne hogy legyen…..Tudom, sok lány álma az esküvő, gyönyörű fehér ruhában a szeretett férfival romantikus körülmények közt összekötni az életüket, jó esetben. Mert sajnos sokszor az álom csak az esküvői ruháig és a harang bongásig tart (hogy egy barátnőmet idézzem), a szeretett férfi valahogy elveszíti a jelentőségét az esküvőről szőtt vágyakban.Nem értek egyet, mert a férfi az esküvőkor mindenhol nagyon, nagyon fontos tényező, és ez így is normáis. A legtöbb ismerősöm hatalmas harcokat vív magával, és a párjával, hogy az esküvő ne a lány álma szerint legyen csak, hanem a fiúé alajpáján is. Minden lány eredeti álma úgy szól, hogy az esküvő álmaik összesimulásából olyan, amilyen. Ezzel azonban két bökkenő van. A fiúnak általában nincs esküvői álma, amit tehát most kéne kialakítania, a másik, hogy azt mindenki érzi, hogy a vita nem ideális dologmég az ügy érdekében sem. A lényeg, hogy esküvő legyen valakivel (mert ugye ez elengedhetetlen). És ezt a piac kegyetlenül ki is használja(No igen, a piac ma mit nem használ ki?Iskolakezdés, iskolazárás, gyerekszületés, haláleset, válás, és sorolhatnám tovább. De ezt már mindenki tudja, és elvárható főleg egy esküvő előtt álló embertől, hogy felnőtt módon kezelje a helyzetet.), elvégre külön esküvőszervezők vannak, menő helyek, már az anyakönyvvezető is házhoz megy jó pénzért, stb. És bizony sokszor a fiatal párnak vagy a szüleiknek igen komoly anyagi kiadást jelent az a bizonyos díszes esküvő, mert ez egy fontos esemény, ezt erőn felül is emlékezetessé kell tenni. Csak a lényeg sikkad el: a házasságnak az esküvő a kezdete, ott elhangzik egy bizonyos fogadalom: együtt lenni jóban rosszban,míg a halál el nem választ(Reményeim szerint, akkor ezt komolyan is gondolják, hiszen a legtöbben inkább már túl óvatosak is az esküvőkérdéssel...). Illetve elvileg az esküvő jelentené az együttélés kezdetét. De a mai világban a legtöbb pár már régóta együtt él(Mi is együtt éltünk Gergőmmel, amit nem bántam meg. Így játszottunk mi teljesen nyílt lapokkal, a felelős döntés meghozásához. Ismerek azonban olyanokat is, akik nem éltek együtt, ez személyfüggő, párfüggő, hogy kinek mi az igénye.), ilyen szempontból a házasságkötéssel nem kezdődik semmiféle újdonság az életükben(nekem kezdődött...bár ezt a szüleim sem étretették, de mint ahogy az esküvő sem, így a házassággál keződő ujdonságok sem a kívülállók szemeinek, véleményének szólnak, hanem a párnak.). És a statisztikák alapján ez a holtomiglan-holtodiglan ígéret sem jelent sokat, elvégre nagyon sok házasság válással végződik(nemhiszem, hogy ez az esküvő milyenségével érával összefüggenr...sajnos, de az már egy másik bejegyzés témája), jó esetben még a gyermekvállalás előtt, rosszabb esetben amikor már több kisgyermek is van a családban. Sokszor a templomi esküvő is „divatból” van(jegyesoktatás nélkül azt ma már nem lehet megúszni, és az az öt alkalom nagyon sokat adhat, így azt gondolom, már megérte), ismertem olyan pár, akik az egyik felkapottabb templomban tartották a ceremóniát, majd az esküvői ebéd a templomtól jó messzire eső olcsó helyen volt, és a vendégeknek kellett megoldani az odautat(Lehet hogy naív vagyok, de számomra ez pozitív példa...a templom, a ceremóni volt a legfontosabb, és tudták, hogy a jó hangulat nem a kaja árán fog múlni. Ünnepelni lehet ott is....az odaút meg jellemzően általában megoldódik a boszbérlés meg nem egy olcsó mulattság.MI egy kis faluban tartottuk a templomban, és a kis falu határában meg egy fogadóban. Mindenki maga ment oda kocsival. De olyat is láttam, hogy felkapott templomból egy messzi felkapott helyre kellett menni, saját magunk megoldva az utat. ), amíg a fiatal pár fényképeszkedett. Ráadásul már az esküvőt vita(salnos az emberek érzelmi inteligenciája sok esetben úgy el van csökevényesedve a nagyon fejlett értelmi mellett, hogy vitákat akarnak megnyerni, nem pedig boldogságot, de ez is egy másik téma) követte, mivel valamely részletben eltértek a megbeszéltekhez képest a ceremónián. A média(választhatom azt hogy nem olvasom, nézem, hallgatom...) pedig a piacot segíti, elvégre a híres emberek esküvői kapcsán nem arról beszélnek, hogy a pár mennyire szereti egymást, vagy milyen fogadalmat tettek egymásnak, hanem hol tartották, mennyibe került, ki tervezte jó nagy összegért a menyasszonyi ruhát, és milyen hírességek jelentek meg vendégként(...no meg azért mindenki tisztában van azzal, hogy nem ők az etalon... aki meg nincs, arra nem tudok mit mondani). Gyerek koromban még az volt a szokás (legalábbis a családban), hogy a házasságkötésre több embert hívtak meg, az azt követő ebédre, vacsorára pedig egy szűkebb családi és baráti kört. A vacsora végeztével pedig mindenki szépen hazament.No ez pont így zajlik ám ma is kedves cikk író, kivéve pl nálunk, mert én nem akartam különbséget tenni az ismerőseim között hogy akkor Téged csak annyira szeretlek, hogy oda eljöhetsz ahol nem kerülsz semmibe, de fizetni már nem fogok a vacsorádért...60 ember volt itt is, és ott is. Igaz a család kicsit fájlalta, hogy hát illenék ezt meg azt is meghívni eztért vagy azért, de ez a mi esküvőnk, és nem az illemről szól. Hozzá teszem, semmi baj sincs azzal, aki ezt így csinálja, mert szokás, és általában senki nem sértődik meg ha csak a szertartásra hivatalos. Bár a régi falusi lakodalmakra azért nem ez volt a jellemző, vagyis a "szűkebb" vacsorán is ott volt a falu apraja nagyja, bár a munkából is kivették a részüket azt hozzá kell tenni. Itt is elmondható, hogy ahány ház, annyi szokás, szóval nagyon nagy a szórás... Manapság már többnapos „bulit” tartanak és az összes vendégnek biztosítják a kibérelt fogadóban a szállást.(én ilyenen még nem voltam, pedig az elmúlt években legalább két esküvő jutott minden nyárra) Nem tudom, hogy az önfeledten bulizó vendégeknek eszébe jut e egyáltalán a fiatal pár(engem nem érdekelt, hogy eszébe jutok e a vendégeknek...ha azt akartam, hogy eszébe jussak, akkor odamentem hozzá pár kedves szóra. Kis esküvőkre, ez a probléma ugyanúgy jellemző nem a napok számán múlik), szerintem inkább csak a többnapos szórakozásra koncentrálnak(mi másra koncentráljon? de tényleg....mi lenne szegény párral, ha mindenki folyton velük akarna törődni). Az újdonsült pár meg lehet inkább kettesben töltené valamilyen romantikus helyen az első „házas” napokat(hát tegyék azt...érezze jól magát mindenki, a bulizók a buliban, akik úgyse gondolnak a párra, a pár meg a núszutas lakosztályban...persze csak ha nem magunka szervezték a bulit, a lényeg, hogy mindenki azt csinálja amit szeretne). Arról nem beszélve, hogy a nagyszabású luxusbulik helyett másra is lehet költeni a pénzt, pl. lakásra, nyaralásra, a gyerekekre a jövőben, stb.(persze hogy lehetne, csak ahhoz pénzügyi intelligenciát kéne tanítani a fiataljainknak...) És talán az esküvőszervezéshez kapcsolódó óriási piac a külsőségek mellett picit hangsúlyozhatná a „mellesleg” elhangzó fogadalommal járó házasságot is, amit a nagy ceremónia keretein belül vállalnak a párok……(Iteligens párok nem figyelnek annyira a piacra, és én ilyeneket látok magam körül. Barátnőm, akit az elején említettem saját kezével csinálta a meghívókat, kézzel írta meg meseszépre a borítékokat, és amit csak lehet maga csinál, hogy olcsóbb legyen, és hogy olyan legyen amilyet elképzelt, és ezalatt is a párjára, a fogadalmára, és a közös életükre gondolhat, és felkészülhet az eseményre, kicsit úgy, mint karácsony előtt az adventi előkészület...)
Egy esküvő mesés, és fontos és csodálatos dolog, amit ma a piac kihasznál. Ha valai megkért volna, hogy írjak egy csikket az esküvőről, nagyon hasonlót írtam volna mint ez a cikk, és értem mit szeretne mondnai az író, valahol igaza van. De én nem érzem ennyire vészesnek a helyzetet. Mert a média tényleg ezt állítja be, és a válások száma sajnos t
ényleg nagyon magas, de az esküvőkre hál istennek nem húzható ilyen egyen-rossz-bőr, ha értitek mire célzok. Voltam nagyszabású fenkölt esküvőn, ami a párról szólt, voltam. Voltam kicsin, falusijellegűn, voltam már csak esküvőn. Hallottam olyanról, ahol anyakönyvvezető, pár, és két tanú volt jelen. Aztán a szülőknek a viedót megmutatták, mert nekik köszönik ennyi elég. Szóval az esküvő tarka dolog. Az biztos, hogy előtte felelősség teljesen igyekszik mindenki dönteni, alatta a nagy izgalom melett jó igyekszik érezni magát mindenki, utána meg a páron múlik, hogy hogy érzik magukat a házasságban. Én fantasztikusan érzem magam, két éve. A polgáink pont ma volt két éve, de azt nem ünnepeljük. Majd egy hét mulva az egyhézi évfordulóján fogunk megemélkezni róla. Mert mi ráadásul külön tartottuk a kettőt.
Amina cikk kapcsán alegnagyobbat virultam, az az egyik reklám volt, amit elhelyztek a cikk melletti oldasávban:

Persze, én megértem, valamiből pénzt kell szerezni, hogy fenntartsa magát az oldal. De kicsit visszás ilyen helyzetben a médiát szídni én azt gondolom, annak ellenére, hogy tényleg nincs jó hatással a ma emberére. De szerencsére én azt látom, hogy a helyzet nem olyan rossz, mint ahogy a média igyekszik beállítani, ebben az esetben biztos nem. Mindenki a saját házasságának kovácsa, és hál istennek ez nem társadalmi szintű feladat, csak a társadalom legkisebb szintjén kell a porblémát okosan, és szeretettel kezelni, a CSALÁDBAN!!!!

2008. augusztus 17., vasárnap

Újra itthon


Csodás nyaralás áll a hátunk mögött, és még nem is tudom, hogy hol fogom kezdeni a beszámolót, de az biztos hogy most pár hétig nem leszek téma szűkén. Rengeteget tanultunk, rengeteg embert ismertünk meg, és rengeteg erőt katunk, no meg megerősítést életmdunkban. Bevezteőként csak annyit, hogy a nyolc alapelv, az egészséges életmód 6 lépése, és a gyógytás lépcsőfokai, gyógyszerek mellékhatásainak fajtája és némi anatómia fog most a blogomra kerülni, leginkább azért, hogy letisztázzam a rengeteg rengeteg jegyzetet ami készült. Hirtelen csak annyit, JÖVŐRE GYERTEK VELÜNK!!!

2008. augusztus 6., szerda

Nyaralás


Megkezdtük 2 hetes nyaralásunkat. Velencei tónál kezdünk, nagybátyámék nyaraljójában, a családdal. Innen megyünk holnap tovább Törökkoppányba, az életmódtáborba. Nem sok helyen van wifi, meg nem is erre szánom az időmet. De minden este írok tollal, papírra blogot, és ígérem nyaralás után nagybeszámplót tartok, különösen a táborról. Addigis mindenkinek remek időtöltést kívánok.

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP