2008. április 19., szombat

Pihenős szombat

Reggeli(10:30)
Prítottműzli(rizstej, mogyoró)

pár szem mogyorót elnyammogtam éhségelnyomónak

Ebéd(15:00)
Maradékok egyesítése:
Vegyesfőzelék céklával, feltétnek szójakockás paradicsomos zöldség
Paradicsomsaláta lilahagymával és csíramixel

Vacsora(20:00):
házikenyér gabonakolbásszal és paradicsommal

Reggel elhúzódott az idő, mivel kis családunk összebújós szombatot tartott, így a reggeli megint nem került túl koránra. Ezzel csak az a gond, hogy így a vacsora húzódik e nagyon, de hétköznap könnyebb lesz betartani a dolgokat.
Most vagyok éppen ebéd után, és örömmel jelenthetem, hogy nagyon kiadós ebédet tudhatok a hátammögött, hiszen nem akartunk semmiből meghagyni két falatot, így minden felfaltunk. (Ami remek változás az eddigi kiadós ebédeinkhez képset, hogy most nem kerülget az álommanó, hanem szellemi teljesítőképességem optimális állapotában írogatok a blogmba a Kedves Olvasónak.) Ennek az az előnye, hogy tuti kihúzom a vacsiidőig falatozás nélkül.
Most figyeltem, hogy ebéd előtt igyak bőséggel, legalábbis bőségesebben mint általában, de még így is komoly ingerem lenne az ebéd utáni vedelésre.
Ha valaikit érdekel, hogy mi alapján állítjuk össze az étrendünket, az evésrendet, és milyen meggondolásból van az evés utáni ivásstopp, az szemezgethet a feltöltött hanganyagaim között, amit a linklistában megtaláltok. Nagyon jó kis hanganyagok, jó őket hallgatni, még akkor is, ha az ember eleinte úgy érzi, hogy na ezek után nem fog megenni semmit. Magam példájából mondhatom, hogy rengeteg finomság van, ami egészséges, és a szevezetünk örömmel fogadja. Receptek az én még szegényes, de bővülő recepttáramon kívül a linklistában megjelenített honlapokon is találhatóak, szóval mindenkit bíztatok, hogy vágjon bele.
Kitaláltuk Gergőmmel, hogy hétvégén előre megtervezzük a következő heti menüt, egyrész hogy ne minden nap kelljen agyaljak, hogy mi is lenne most ideális, másrészt, hogy Pestről az itt hiánycikk alapanyagok tuti megérkezzenek még vacsoraidő előtt. No meg a tudatos tevezés tudatos vásárlással tud párosulni, ami nem kevés pénzmegtakarítást hozhat magával.
Ha sikerül épkézláb heti menüt összeállítanom, azt is megosztom veletek, és akkor nem kell minden nap beírogatnom, hogy mit ettünk, mert egy hétre előre látszik, hanem csak tapasztalataimat osztom meg a menüvel kapcsolatban. Kicsit talán érdekesebb lesz úgy a blog.

Nincsenek megjegyzések:

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP