2008. szeptember 23., kedd

Kedves Névtelen!

Ahogy itt a hideg c. bejegyzésemre érkezett egy névtelen bejegyzést. Nem szeretem a névtelen bejegyzéseket, de erre most szeretnék itt is, nyíltan válaszolni, mert fontos dolgokat gondoltatott végig velem, és ezt köszönöm neki.
Nagyon felnézek erre az asszonyra. Azt gondolom ő is 1 gyerekkel kezdte, és volt kezdő háziasszony. Nem szeretném, ha csillogna, villogna a ház. Praktikus, legyen mindennek helye, de a gyerekek merjenek, tudjanak, akarjanak játszani. Egy egészséges rendre vágyom.
Amit pedig a további gyerekvállalásról gondolok, hogy a gyerek körül inkább legyen káosz, mintha egykeként nő fel. Az egykeség sokkal többet ront a lelki életén, mint a rendetlenség. Mindezzek mellett, fejődök ebben a dologban, mert tudom hogy kell, és mert nekem igényem van rá. Alkalmassá fogom magam tenni arra, hogy az igényeimnek megfelelő rendet kialakítsam, és megtartsam. Kitartás kell hozzá,és azt hiszem, eddigi legnagyobb vívalmam lesz ez magammal, de megharcolom.
Aki ismer, tudja mit gondolok, mi a tervem a gyerekvállalásról, és nem tudom, hogy a kedves Névtelen ismer-e, de az biztos, hogy ahhoz hogy az ember 4 gyereket vállaljon, hosszútávon, amire én vágyom, ahhoz fel kell nőni. Szerencsére a fejlődés lételemem, ezért nagyon szívesen vívom ezeket a harcokat magammal, még akkor is, ha ilyen kicsit kilátástalan bejegyzések is születnek néha. Minden harcomnak van ilyen része, és ezek kellenek ahhoz, hogy átlendüljek. Valószínű ennek a mélypontnak volt köszönhető, hogy tegnap végül 3 helységünkből 2-t kitakarítottam. Még ablakot is mostam. Vannak még finomítani valók a konyha-nappalinkban, de a fürdőt az általam kívánt szintre tudtam hozni. Készülnek a függönyeink, szombaton megkapjuk a polcrendszert, amire a gabonáinkat, magjainkat tesszük. Remélem vasárnap föl is kerül a falra. Fiacskám szekrényében mindig rend van. Igaz fel van címkézve, hogy melyik féle ruhát hova kell tenni, de ha ez kell, hát megcsináltam, és így oda is teszem.
Van még mit csinálni, feljlődni, de addig jó, amíg látom hogy van min fejleszteni, és van is kedvem fejlődni.
Köszönöm a tanácsot, és az ösztönzést arra, hogy végiggondoljam mit is akarok, és mit kell még érte tennem.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha valami tiszta és rendes, az nem jelenti azt, hogy nem praktikus...
Nem nekem kell bizonyítanod, hogy mit takarítottál ki, és mit nem.
Én nem bántani akarlak, csak a gondolataimat írom le. Lehet, hogy nyers vagyok. Bocs.

Unknown írta...

Kedves (most) Anonimus:)
Csak az tud praktius lenni, ami tiszta, és rendes. Csak az nem biztos, hogy csillog villog.
Már nagyon, nagyon régóta senkinek nem akarok bizonyítani semmit, csak magamnak. Az hogy a postban felsorotam, hogy mivel haladtam tegnap, annak az az oka, hogy amit Te is, min visszatérő olvasóm, tudod, hogy ez engem zavar, és nagyon büszke voltam magamra tegnap, hogy ilyen szépen haladtam, és ebbéli örömömet Veletek is megosztottam.
Bántani sem könnyű engem, ha valaki akar, akkor sem, Te sem bántottál, de legondolkodtattál, és ezt tényleg még egyszer köszön. Jó hogy olvasol, és örülök hogy írsz is, mert nagyon szeretem a kommenteket, még akkoris, ha némileg kritikusak, sőt, akkor az igazi, mert bólogatok én eleget magamnak, és veregetem a vállamat. Az olvasóktól jól jön a kritika az egyensúly érdekében.
Remélem egyszer többet megtudok én is róla, addig jó olvasást Neked itt nálam is, és várom a további hozzászólásaidat.

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP