2008. szeptember 22., hétfő

Szelektálás 1.rész

Szépen alakulnak a dolgok a szelektív szemétgyűjtés körül.
A komposzt különszedése teljesen sikeres. Van az asztalon egy kicsike edény, amibe ha épp pucolok valamit, akkor gyűjtöm, majd megy a komposztkukába.
A papíroknak is készítettem egy praktikus, és egyértelmű kukát, kb 3 perc ráfordítással.
Végül de nem utolsó sorban, van egy kuka a maradéknak. Azt hiszem a klasszikus gyűjtögetésnek kicsit több a kukája, de nálunk a harmadikba csak a kiürült zacskók, és összesöpört szemét kerül. Ezeket nem kell különszednem ugye?
Rájöttem, hogy az anyagmaradékokat bátran tehetem a tüzelő közé, mert úgyis csak 100% természetes anyagokat veszek, szóval nem fog beleolvadni a kazánba. No meg az a mennyiség, ami nálam szemétnek minősül, elhanyagolható mennyiség. És most jöjjenek, a beígért, előtte utána képek, mert az vicces. Oda vagyok az új kukáimért, amiket tegnap vettünk egy bevásárló központban, ahova felmosó felszerelésért mentünk(arról még mesélek). Szóval amikor nagy nehezen kiválasztottuk azt a felmsót, amit remény szerint használni is fogok, megpillantottam az én drága szangvinikus kukáimat:D.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Szerintem nézd meg az FKF Rt. honlapját szelektív hulladékgyűjtés ügyében.
Pl rögtön megleled a választ a műanyag zacskókkal kapcsolatban. Íme: "Üdítős, ásványvizes PET-palackok, kiöblített háztartási flakonok és azok lecsavart kupakjai (samponos, habfürdős stb.), tejes, joghurtos pohár, margarinos doboz, csak kimosva, a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre lehet elvinni. A háztartásban előforduló tiszta fólia (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák stb.) a szelektív gyűjtőszigetekre, illetve a hulladék udvarokba vihető el. Nem dobható a műanyaggyűjtő edénybe zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakon, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyag, hungarocell, CD-lemez, magnó- és videokazetta, egyéb műanyagnak ítélt hulladék (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott.
Hasznosítás: Anyagában történő hasznosításkor többek között műszálak készítéséhez használják (pulóver) fel."
A honlapon legfelül a Hulladék ABC pontnál M-re kattintva a műanyagokról olvashatsz stb. Szerintem nagyon sokan nem tudják, hogy a Műanyaggyűjtőben nem csak PET palackot lehet dobni, a papírba pedig nemcsak papírt, hanem a Tetra Packos dobozokat is.

Unknown írta...

Kedves Dóri!
Nagyon szépen köszönöm ezt a leírást, a honlapot is feltétlen áttanulmányozom, biztos sok kérdésemre fog még választ adni. Ezer köszönet.

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP