2009. február 3., kedd

Mosódió

mosodio1Barátnőmtől kaptam egy kis mintacsomagot mosódióból. Régóta készültem már kipróbálni, de sose volt elég ürügyem. De amikor egyik nap a gyerekek ebédeltetése közben csöngetett a póstás, és egy csomag mosódiót hozott, nem bírtam ki, hogy ne kunyeráljak egy 4db-os mintát:D.



Kipróbáltam. Már hármat mostam vele, úgyhogy mindjárt elfogy:(, szerezni fogok még. Még a pelusok is szép fehérek lettek, és puhik, szóval teljes az elégedettség. Persze nem tudom, hogy pontosan hol is akarnék venni, de amit én be akarok szerezni, azt beszoktam szerezni. ezzel sem lesz gond. A promós darab Kata boltjából volt, úgyhogy asszem ott fogom beszerzni a következő adagot is. Van valaki akinek van tapasztalat? Még a mosószódára leszek majd egyszer kiváncsi, de egyszerre elég egy újdonság...






3 megjegyzés:

Dóri írta...

Pár éve próbáltam a mosódiót és most is készülök valamire. Vagy mosódió lesz belőle vagy hasonló természetes mosószer.
Hosszútávon nekem nem vált be. Egy-egy mosásnál nem volt baj, mindent ugyanúgy kihozott, mint a szokásos mosóporok. Viszont hosszútávon azt vettem észre, hogy a fehérek nem fehérek mégsem, hanem beszürkültek.
Akkoriban még nem ismertem a mosószódát és a mosódióhoz ajánlott Ecover fehérítőt sem. Most már mindkettő van itthon, csak mosódió nincs.:) Öblítőt nem használok évek óta. Néha ecetet használok helyette, esetleg pár csepp illóolajat. Mindent 40 fokon mosok, de ha nincs valami extra szennyeződés, akkor sima hidegvizesen. Ezzel jelentősen lehet spórolni, mert a legtöbb energiát a mosógép a víz felmelegítésére használja. A többi mosási fázishoz a maximum töredékét.
A mosódiót hajmosásra is használtam már. Kb. egy liter vízbe tettem néhány mosódió felet és forraltam kb. 10 percig. Sárgás színű lett, de nem lett más az állaga. A hajmosás is furcsa volt, nem habzik, olyan, mintha sima vízzel mosnám meg. Tisztító hatást sem éreztem. Viszont furcsa zsíros érzésű lett a hajam. Balzsamot vagy bármi hasonló terméket nem használtam. Szárítás után viszont akkora sörényem lett, hogy Tina Turner megirinyelte volna. :))
Állítólag felmosásra is használható, mivel szappanyagot tartalmaz. Én arra nem próbáltam ki.
A mosószódát egyelőre felmosáshoz használom és mosáshoz 1-2 evőkanál mosószóda és 1 evőkanál szokásos mosóport használok. Felmosásnál látszi, hogy a felmosó szálai teljesen "elájulnak" :) tőle, rálapul a földre. Nem tudom jobban leírni, gondolom a lágy víz miatt van. :)) A mosásnál pedig érezhetően puhábbak a ruhák tőle. Úgyhogy nagyon tudom javasolni. Állítólag mosogatni is lehet vele, de csak gumikesztyűben, mert a sima porral érintkezve is nekem rögtön szárít.

Unknown írta...

tyű, köszönöm ezt a részletes leírást:), próbálkozom majd.

Dóri írta...

Szívesen. :)

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP