2009. március 30., hétfő

Életmódváltás

Nyúznak egy ideje hogy menjek e vérvételre. Nincs ínyemre. Semmi panaszom, és nem vágyom egy rendelő hagnulatára, a számonkérő minek a vérvétel, mindek a b12, hogy gondolom az egy éves gyerekem így történő táplálsását stb.
De ha elmennék, és lenne galiba, akármilyen pici is, jönne, hogy na tessék, ez az életmódod táplálkozásod miatt van! És akkor ordít bennema krédés, A TE vérképednek a problémás részei miért nem az életmódod táplálkozásod problámáira mutatnak rá?
Ez kifakadt, mert fáj, hogy az én nembajommal többet foglalkozik sok sok ember, mint a saját vanbajával....
És igen, lehet hogy struccpolitika nem elmenni vérvételre... szeretem egészségesnek hinni magam, amikor úgy érzem magam.

6 megjegyzés:

Meli írta...

Nem hiszem el... Hát ilyenek az emberek. Már nagyon dühít miért szólnak bele a életedbe. Felnőt vagy. Tudod Te mikor mit kell tenned.
Puszi

Gabi írta...

Szerintem nem hulyeseg elmenni vervetelre, foleg, ha epp egy eletmodvaltas kellos kozepen vagy. Az eredmenyek alapjan tudod, hogy jol csinalsz-e mindent, vagy esetleg van-e olyan, amire extran oda kell figyelni (lasd vashiany es kalciumhiany vegetarianusoknal). Ugyanakkor a kulso nyomasnak semmi ertelme, nem ez alapjan kell menni vagy sem. Ha van ra igenyed MAGAD miatt, akkor igen, ha nincs, es ugy latod, jol van minden, ahogy van, nem kell megerosites, mert neked eleg, ahogy erzitek magatokat, akkor meg ugy van jol.
Egyebkent amit irtal arrol, hogy masok dolgaival mennyivel tobbet foglalkoznak, mint a maguk bajaval, annyira igaz. A szomoru csak, az en szememben, hogy egy akar teljesen konstruktiv jellegu visszajelzes (vervetel) masok "gonosz eszkozeve" valik, hogy szurkalodjanak. Az atlagtol mashogy elni sosem volt divat.

hordosv írta...

Ismerem az érzést, én is imádom halogatni a nem szeretem orvosi vizsgálatokat. A piszkálódás meg idegesítő, de gondolj át pár dolgot:

1. valamikor azért el akarsz/ kell majd menni nem?

2. Ha nem stimmel valami másképp élnél?

Ha az elsőre igen, a másodikra meg nem a válasz, akkor szerintem menj el és légy túl rajta.

Rengeteg ember él hozzád hasonlóan. Ha nem is átlagos, amit csinálsz, de teljesen normális, a szó jó értelmében.Akik szeretnek azok nem fognak piszkálódni,maximum aggódnak érted. Akik meg direkt piszkálni akarnak, azok találnának más okot is rá.

Ilyenekkel szoktam magamat is győzködni....

Egyébként egyetértek, felnőtt ember vagy és tök jogosan akadsz ki, ha piszkálnak:)

Vick írta...

A kiakadás tökéletesen helytálló. Megjegyzem mielőtt elkezdtem volna a rendszeres testmozgást, meg a diétát és a mindezekkel együttjáró súlycsökkenést, előtte voltam vérvételen. A világon semmi jelentősége nem volt, magamtól mentem el, senki nem nógatott, és nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy mi lesz majd június 30 után. Addig adtam időt magamnak erre az egészre. Amennyiben pozitív változás lesz a vérképemben is, akkor teljesen elégedett leszek magammal, és elmondhatom, még a vérem is átalakult, nem csak a külsőm:D De ez mind a saját döntésem. Ha valaki megpróbál ilyen kioktatósdit játszani, pillanatok alatt megmondom neki, hogy a saját háza táján söprögessen, engem hagyjon békén. Próbáld ki, bejön...
Azt nem értem, hogy attól, hogy valaki vegán miért kéne többet vérvételre mennie, mert akkor az is mehetne többször, aki eszik húst, meg olyanokat, amiket te nem.
Na, én is felháborodtam:D

Unknown írta...

Köszi mindenkinek a hozzászólást. Szeretnél elmenni vérvételre, csak pl az itteni labórról már többször bebizonyosodott, hogy nem megbízható. A háziorvosunk egy kisség nagyon túlsúlyos jóindulatú ember, aki Uram magas koleszterin szintjére azonnal közölte, hogy ez csak gyógszeresen helyrehozható, ő is próbált mindent... elég kevéssé hihető... Szóval egyszerűen nincs bizalmam itt a dolgokban, nem akarok kommunikálni ezzel az emberrel... nem akarom,hogy ahogy hazaérek a lelettel letámadjanak a na milyen lett kérdéssel. Magam miatt, magamnak akarom ezt megcsinálni, de erre itt és most nincs lehetőségem...és annyira még nem akarom megoldani a dolgot, hogy a nyilván létező utat megtaláljam hozzá....

Vera írta...

Nem értem, minek a vérvétel, ha nincs semmi tünet.

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP