2009. március 22., vasárnap

Tildás gondolatok

Uramtól megkaptam névnapomra első Tildás könyvemet. A sok sok keratív blgoban olvastam róluk, és mostmár nekem is van egy:D. Végtelenszer nézegettem végig azóta, és egy mű már el is készült. Remek ötletek vannak benne, most mégis egy kis iróniával fogok róla beszélni, mert vicces  a gondolat ami minden egyes alkalommal magával ragad amikor a kezembe veszem.
A könyv tematikája szerint egy lakáson megyünk végig, előszoba, nappali, konyha, fürdő, gyerekszoba, háló. Mindenhol csini, hol praktikus hol kevésbé praktikus ötletekkel. Ami azonban kétségtelen, a könyv egy olyan lakásról szól, ahol van egy nő, aki alkot, és meséssé teszik az otthont, de abban az otthonban nincs FÉRFI, aki azt mondaná: "Na mostmár aztán tényleg sok a rózsaszín, világoskék, fehér, pöttyös csíkos, fodros bodros textileprekből, igazi kaja legyen az asztalon!"
Abban a házban nem laknak gyerekek, akik beszaladnak sáros cipővel megmutatni anyának a réten talált tücsköt, kipakolják a konyhaszerkényt, megtörlik a kezüket a törölközőbe úgy hogy a kezük még egy ici-picit koszos maradt, de a törölköző ezt megoldja, akik kifröcskölnek fürdésnél, és alapvetően élnek:D.
Abban a házban egy nő lakik akihez néha jönnek a barátnői, 39es egyenlábbal, vigyáznak az alakjukra, így elégedettek a képsütivel, és nincs más dolguk, mint házigazda házában gyönyörködni:). A házigazdának meg nincs más dolga mint őket fogadni, és a házat mindig kicsit megújítani a vendégek következő érkezéséig.
Sok Tildás cuccot fogok varrni, imádom őket, de nem rózsaszínűt:D, és nem az előzsobaszőnyeg lesz az első munkám, ami nagyon nagyon tetszik, de
1. nincs előszobám:D
2. nem ott szokott lenni a koszos cipő levétele? mert ekkor lehet hogy koszos lesz az én mesés művem:D

Ami azonban elsőnek mégis elkészült a tavaszi tutyim:D A könyv szablonját használtam, és épp jó lett az én 36-37es lábamra. A könyv szerint 39es... na nem baj, megalkotom majd nagyobban is, nem ügy felnagyítani a sablont, csak vicces:D, abban a világban még a lábak is kisebbek, mint Hamupipőkéé:D

Mindent összevetve, a következő alkalomra is Tildás könyvet szeretnék kapni, mindenkitől, mert esténként jólesik csobban ebben a világban, amire kicsit talán minden nő vágyik néha, egy egy délután erejéig, amikor barátnőivel összeül csacsogni.
Amikor nagyleszek, és garzdag, akkor lesz egy része a lakásnak, ami az én Tildalakom lesz, és ott fogom fogadni az én jókedélyű, bájos, kellemes barátnőimet:D. No nem lehet hogy mégsem, az nem én lennék...azt hiszem...

12 megjegyzés:

Dóri írta...

Ezzel teljesen egyetértek. :) Egész más világ és férfi számára hely ott tényleg nincs. Csupa mese az egész. A húsvétosból megcsinlátam ma múltkor egy tojást...inkább labda lett. :) Érdekes, hogy egy részével én nem igazán tudok megbarátkozni, például azok a nőszemélyek nekem furák. Meg a bárányok, nyulak...talán a nyulak nem annyira. Szerintem nőciket sosem fogok csinálni. De a textil dobozok, tűtartó tárca, neszeszer, táska...ezek jöhetnek minden mennyiségben.
Mindezek ellenére, hogy tényleg kicsit más világ ez a Tilda könyv, talán pont ezért jó. Egy kis ihletet ad, ajándék ötleteket ad és nem is nehezek, bár a leírásokkal sem vagyok mindig kibékülve.

Unknown írta...

A leírások is furák:D a világba illők. Nekem tetszenek e nőcik:D Muti a tojást, meg a könyvet ami Neked van! Én még csak ezt az egy könyvet láttam...:(mármint ami nekem megvan.

Dóri írta...

E-mailen elküldtem a "tojás" és a könyv képét. A másik két könyv tartalomjegyzékét is elküldtem, hogy tudjál mazsolázni és álmodozni. :)

Névtelen írta...

szia :)
nézz be hozzám jó? :o))

Unknown írta...

Szia Katha, azt hiszem benéztem Hozzád, és nem örültem annak amit a betegségedről olvastam, de igazából nem értem miért pont most hívtál meg:( de visszatérek majd. Kommentet írni sajna nem tudok nálad asszem, mert valahogy nem találtam hol kéne, de remélem jobban vagy...

Unknown írta...

Katha megértettem! de előbb becsszó nem volt még ott ez a bejegyzés

Névtelen írta...

Szerintem sem te lennél :)
De azért nagyon jól hangzott ám... Amúgy teljesen jó a meglátásod, tényleg nem az jut eszébe az embernek, hogy abban a házban egy család lakna. Olyan kirakati az egész. Persze ettől még kedvesen aranyos.
Jajj, a tutyidat meg sem dicsértem!!! Szépséges. Hol hordod?
Marcsi

beo írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
beo írta...

szia, Rád találtam, olvasnálak ha nem gond.
Ki linkelhetlek az oldalamra?

Unknown írta...

Persze!
Jó szórakozást nálam! Örülök Neked!

Unknown írta...

Beo, a Te oldalad merre található?

beo írta...

http://igyfejlodik.blog.hu :)

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP