Sok sok újdonságot tudtunk meg mostanában arról, hogyan is kellene étkeznünk. Nem könnyű dolog ez. Minden új információ felelősség, hogy, hogy döntesz róla. Első körben, hogy hiteles e a forrás, vagy nem, és ha hiteles, akkor mennyire azonosulok a véleménnyel. Utána meg ha egy új szokást kezdunk hatására kialakítani, változásokkal kell szembenézni, amik nekem kicsit nehezen mennek, bár mivel kezd állandóvá válni a változás, egyre jobban belejövök.
A legújabb változtatás, a tejtermékek és a húsok csökkentése. Nem mondom hogy nullára, mert joghurtot eszünk, és sajtos is kis mennyiségben. A hússal meg az a helyzet, hogy kezdjük gyakorolni mivel lehet pótolni. Készült már vega fasírt, és vegagyros. Fincsik lettek. A gabonafélék fincsibbek, mint azt valaha gondoltuk volna, és laktatóak.
Gergőnek jobban megy a húsmentesség, azt mondja nem is hiányzik neki. Én ezt még nem mondhatom el magamról, úgyhogy ma megengedtem magamnak egy májkrémes kenyeret, de kizárólag a saját fincsi teljeskiörlésü gabonapelyhes kenyerünkkel.
Az első melléfogáson is túlvagyunk, a remek új pelyhesítőnkkel mustármagot is pelyhesítettünk. Finom, de csak kis mennyiségben ajánlott, mert erőteljes gyomorégést eredményez a túlzott fogyasztás, szóval csak óvatosan bánni vele.
Igyekszünk 5 óránként enni, és nem nassolni, az ivást pedig a két evés közé tesszük, hogy az emésztőnedvek ne higuljanak míg dolguk van. De a pontos biológiáról majd kicsit később írok részeltesebben. Eleinte, a magam bemelegítése céljából is inkább csak a könnyed témákat választom, és hétköznapi tapasztalataimat osztom meg az érdeklődőkkel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése