2008. április 24., csütörtök

Menükészítésem sarokpontjai

I. GABONÁK ELVEK
  1. Minden napnak megvan az ajánlott gabonája. Be kell valljam nőiesen, hogy foggalmam sincs róla mi alapján lett az beosztva, de nekem nagy segítség, mert a rengeteg receptet leszűkíti egy kicsit.
  2. Az is koncepció alapján történik, hogy melyik nap melyik étkezésbe csempészem bele a megfelelő gabonát(persze nem kizárt, hogy más gabona megjeleni aznap más étkezésben). Ha egyik nap reggeli, akkor másik nap ebéd, és harmadik nap vacsora, és a kör kezdődik elölről.
REGGELIK ELVEK
  1. Édes étel
  2. Heti kétszer kenyérféle
  3. Heti kétszer-háromszor háziműzéi(áztatott gabona)
  4. Heti kétszer-háromszor kásaalapú(főzött gabona)

III. EBÉDEK ELVEK
  1. Szerda és szombat a tésztanapok, amikor ebédre valamilyen tésztaétel van.
  2. 4. Hétfő és péntek főzelék feltéttel.
  3. Heti egyszer sűrű leves péksütivel
  4. Heti kétszer húspótlás, abból egyik vasárnap.
IV. VACSORA ELVEK
  1. Kevesebb kötöttség, mint a másik két étkezésnél
  2. Kisebb mennyiségg mint a másik két étkezésnél (csak ne lenne minden olyan fionom)
  3. Átalában hidegétel
  4. Heti egyszer salátadömping
V. ALAPELVEK(a teljesség igénye nélkül)
  1. Két étkezés között teljen el 5 óra
  2. Két étkezés között nincs nassolás
  3. Evés előtt fél, és után minimum másfél órán át nem iszunk.
  4. Napi 2-3 liter folyadék
  5. Minimális állati eredetű termék fogyasztása, ha mégis a minőség, frissesség, megfelelő hőkezelés bizosításával.
  6. Reggeli a legbőségesebb
  7. Tápanyag fele nyers, friss alapanyagból
  8. Komplettálás figyelembevétele (ez még nekem sem megy igazán, hamarosan összegyűjtöm itt annak is a szabályait)
  9. Csinos étel kerüljön az asztalra (saját szabály)
Azért zárás káppen hozzátenném, hogy ez nem Szentírás. A reggeli ebéd vacsora, az teljesen saját koncepció, kivéve az édes reggelit. Az alapelvek pedig tökéletességre való törekvésem pillérei, némi megalkuvással. Javaslom, hogy mindenki, aki ilyesmibe vágja a fejszéjét, halgassa meg a hanganyagokat, és saját koncepciót alakítson ki a profi infók alapján. Az én menüm, az én általam leképezett formája a hanganyagoknak, és HIÁNYOS!! Sok sikert mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP