2008. május 18., vasárnap

Hűtő sztrip 10:)

Mindenek előtt párom arcát kellett volna látnotok, amikor elkezdtem lefotózni fhűtőnk tartalmát. Ez a dolog akkora meglepetéssel töltötte el, hogy még a boxmeccset is elfelejtette megállítani közben amit nézett. Félreérthetetlenül hülyének nézett:), majd félve megkérdezte, "ugye a több hetes cuccokat kivetted?". Amikor közöltem, hogy nem mert pont ez a lényeg, akkor reménytelen arccal visszatért boxmeccséhez:). Belátom nem mindennapi dolog hűtőbeszámolót készíteni, de egyszer poén, főleg hogy több blogtársam(gourmandula, édes kötelesség) is hasonlóan járt el mostanság.
1. kép
Táplálékunk 50%-a minimum a hűtőn kívül található, ezen a kis polcon. A felső polc az egyéb kategóriának van fenntartva. Középsőn ballról jobbra haladva, aszalványok, olajos magvak. Alsó polc, tarva a fenti irány sorrend szabályt, gabonák és hüvelyesek. Ez a polc eddig töménytelen mennyiségű teánik tárolására szolgált, de a konyhánk reformrészének kialakítása során új funkciójában díszeleghet már ebben a bejegyzésben. Tegnap óta még nincs rajta kupi:D.
2. kép polconként ismét, baljról jobbra:
Saját készítésű pestó, remélem jó még, mögötte sejthető egy bolti pestó, ami arra a célra szolgál, hogy az ízét lekoppintva sajátot csináljak, vajtartóban meglepő módon, növényi vaj található:D mellette pénteki reggeli maradék, kukorica puding a kis dobozban, mögötte pedig a biopiacon vett pestó kukapkja lóg talán ki, de nem biztos...utolső tétel ezen a polcon, nagymamáméknál készített vargabéles maradéka... férjemmel meg kell nézessem ehető e...
Második polcon: gyömbér, mögötte a csírás doboz, ami emlékeim szerint most üres, de már készül az ablakban a következő adag. Ezt követi két rúd gabonakolbász, májas és paprikás, tetejükön egy kis fetasíjttal a sárga tetejű dobozban. Ahogy látom van még gomolyatúróm is, a szélső doboz karfiol levest rejt, és hátul a sarokban megbújik egy doboz sör, amiből gourmandula remek csilijét fogom elkészíteni, ha már ilyen jól rátaláltam, pl ebédre, ha van minden most itthon hozzá, akkor még ma este elkészül, holnapra.
Legalsó polcon mustár, házi kókuszreszelék, ami azóta már ide költözött mellém, és falatozgatom, még a reggeliből maradt, ami kókuszos tejberízs volt. Aztán egy ezeréves reggeli, no comment, melette meg jó érett, de nagyon finom banán, amit még ma este berakok a fagyasztóba felkarikázva, remek fagyialap lesz belőle. A piros valami a háttérben, foggalmam sincs mi, de most lusta is vagyok fölálni, sorry...
A fiók: biojoghurt, nem is tudtam hogy van, biztos Gergőm szerezte, a kis üvegben vöröslencse pástétom tanyázik, aztán salátamaradékos tál, és mellette a két üveg savanyúuborka nem tudom mióta foglalhatja ott az értékes helyet...

Lássuk az ajtót, beszémolás szisztémája válztoatlan: lázcsillapító kúp a picinek, amit még hál istennek sose használtam, kaviár nagyiéktól, sose ettem A tojástartó szokásához híven üres. JA kimaradt a 4 csomag élesztő, amiből pástétom fog készülni terveim szerint.
Két házi lekvár alma és citrom, kapribogyó, két azonosíthatatlna üveg, majd a végére még egy bolti pestó.
Homoktövis szörp bodzával a piros flakon, és most látom, hogy fele már el is fogyott, nagyon finom, és tegnap vettük, nem fog sokáig tartani a jelek szerint:), a dunsztosüveg kovászt rejt, és a maradék dolgok azonosíthatatlanok.... le kell engedni a hűtőt, és kidobálni ami nem kell:D, komoly tanulság... vajon mikor fogadom meg???

Hát ennyi a hűtőnk....nem túl érdekes, amolyan hétköznapi hűtő, de egy nyomozó számára tuti rengeteg infót rejt mozgalmas életünkről.
Most pedig megnézem ezt a Sörös chili dolgot

Nincsenek megjegyzések:

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP