2008. május 17., szombat

Rendes kerékvágás...?

Kezdenek a dolgok kialakulni. NEm hiányoznak a húsos dolgok, még akkor sem ha elsétálok vacsorázó szüleim, testvéreim mellett. Kialakult a bevásárlás rutinja, és ma végre egy kicsit a konyhát is átalakítottuk új életmódunknak megfelelően. Közel van a malom a konyhához, nem az étkező asztalon foglalja (tényleg nem túl nagy helyet) a pelyhesítő, elöl van a tésztagépem, amit nekem sose sikerül eléggé meghúzni a használhatósághoz, így kézzel szotam nyújtogatni a tésztát. Ami méghiányzik a repertoáromból, az egy kicsike sodrófa, és egy fa dagasztótál. Mindig nézzük a piacon, de csak kicsik vannak, amibe max fél kiló liszet lehetne meggyúrni. Jól jönne majd még egy-két fonottkosár, de szerintem azt begyűjtöm anyától, mert ő nem használ annyit amennyi van neki. Persze rengeteg, rengeteg dolgot tunék még mondani ami hiánycikk itt, de az álomkonyhámban meglesz, pl búboskemence, dehát majd idővel oda is eljutunk, szerintem már a házimalmomért is nagyon hálás kell hogy legyek, és vagyok is.
Egyre több emberrel ismerkedem meg, akik hasonlóan igyekeznek élni mint mi, és ez rengeteg erőt ad. Jó látni, hogy más is megküzd a család féltésével, és cinizmusával, de mi, "furán gondolkodók" tartsznk össze!!! Jó, hogy rátok találtam, és remélem nem csak én fogom a Ti receptjeiteket lelkesen próbálgatni, hanem Nektek is hasznotokra válnak majd az én ötleteim.
Készítettem pár képet a malmunk-és környéke részéről a konyhámnak, mert mai művünk, és nagy büszkeségünk.
Menüt kéne írjak....több időmnek kéne lenni... több energiára kell szert tenni, kicsi fiam erőst leszív...DE ÍGY SZÉP AZ ÉLET!!!, kihívás nélkül nem is létezhetnék. Most magasra tettem a lécet, de élvezem, és remek dolog tudni, hogy férjecském minen nap a szívem teljes szeretetével , eszem minden tudásával készített finomságokat eszegeti. Azt gondolom, hogy egy "itthon ülő" háziasszonynak/anyának/feleségnek/nőnek ez minimális szinten a feladata. Bár ha valaki szerint kevés, akkor vágjon bele ő is, és meséljen a tapasztalatairól, és a praktikáiról, mert szerintem ez tejles embert, elmét, és szívet kíván....vagy nekem van kicsi mindegyikből, bár azért azt nem hiszem. De bízom benne, hogy a rutin majd segít sokat, meg sorstársak lelkesítése, tanácsai.

2 megjegyzés:

Boti írta...

Örülök, hogy már rutinosabban haladsz reforméletetek rögös útján :) Nekem nagyon tetszik ez az igyekezet. Már másnak is ajánlottam oldaladat :) Én innen szoktam lesni néha: http://dulmina.blogspot.com/
Igen nagy tapasztalatú nőci írogatja :)
Uram egyébként rá akar beszélni egy weboldal nyitásra, amelyet akár közösen is vezethetnénk :) Még alszom rá... Jó kalandozást és főzőcskézést!
Marcsi

Unknown írta...

már én is rátaláltam dulminára, bár még nem ő most a kedvencem, de jobben el fogok mélyedni benne.
Milyen oldalra gondolt az Urad?

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP