2008. augusztus 27., szerda

Forró lábfürdő

Nem akarom kedves olvasóimat folyton száraz elmélettel bombázni, így most tábori előadások közül egy gyakorlati témához nyúlok, hogy kicsit belekóstoljunk a vízterápiába.
A forró lábfürdő egy egyszerű, kellemes, és hatásos eljárás. Javasolt használat magas vérnyomás, torokfájás, fejfájás esetén.
Szükséges eszközök:
  • lavór/vödör
  • forró víz
  • jég
  • lepedők
  • pokróc
  • kendő
  • kényelmes szék
  • és nem utolsó ha van egy kezelésre vágyó, panaszokkal küzdő, vagy kényeztetésre szoruló alanyunk:D
A kényelmes széken kényelmesen helyezkedjen el az ominózus személy:D, és a lábát helyezze a forróvizes lavórba, vödörbe. A boka felsző részéig ha ér a víz, az a legjobb. A víz legyen annyira meleg, amennyire csak el tudja viselni az illető. Ha elfoglalta a pozíciót a páciens, lavórostól bugyoláljuk be a lepedőkkel pokrócokkal, hogy a hő sehol se tudjon kiszökni a hő. Melege lesz, izzadni fog, de az kell a hatáshoz. Ha ezt is elintéztük a fejére tegyünk jeges vízbe mártott kendőt, ami nagyon jól fog neki esni, és a hatást is fokozza. Idő közben kérdezgessük, hogy jól van e, tehetünk be neki kellemes lágy zenét, és néha adjunk neki inni is. 15-30 perces kezelés elegendő, ami után azonnal minimum fél órára vastag zokniban feküdjön ágyba. A kezelés alatt cseréljük a fején a kendőt, és egyszer-kétszer öntsünk még forró vizet a lábához, de figyeljünk ilyenkor, hogy csak nagyon kicsit emeljük fel a pokrócokat, szigorúan a vödör környékén. A kezelés lezáráskor a maradék jeges vizet a páciens lábára öntjük, és egy törölközővel megdörzsöljük a lábát. Aztán mars az ágyba pihenni. Hát ennyi. Egyszerű, de nagyszerű eljárás.
A kezelés alatt a fejből a vér a lábba megy, aminek okát nem igen kell ecsetelnem, és a vérkeringést egyébként is serkenti, ami így fokozza a szervezet mindenfajta ellenálló képességét is. Ezt a kezelést én is kipróbáltam, mert a torkom megfájdult szombat este, és örömmel számolhatok be a meglepő mértékű sikerről. De csak egy egyszerű felüdülésnek is remek, mert nagyon kellemes ahogy teljesen ellazul a szervezet, és belül mégis minden felgyorsul, és ez érezhető. A legelső, legmeglepőbb, és egyben legkellemetlenebb érzés az volt, hogy a kezelés legelején a császármetszésem vágása élesen benyilalt. Ez nem tartott tovább 10 másodpercnél, és nem volt közel sem elviselhetetlen, csak meglepő. Utána rá is kérdeztünk a kezelést végző hölgynél hogy mi lehetett az oka, és azt mondta, hogy a felgyorsult vérkeringés valószínű ott is megmozgatott olyan esetleg pangó lerakódásokat amik most távoztak, meg hogy az még egy gyenge pontja a szervezetemnek, és hogy ez normális. A legvégén a jegy lábfürdőt ki ne hagyjátok, egyrész mert kellemes, másrészt mert az billenti vissza az egyensúlyt a keringésben, és zokni meg a pihenés is nagoyn fontotos. Próbáljátok ki, és számoljatok be az élményekről, nagyon kiváncsian várom mások tapasztalatait is. Én imádtam:D

Nincsenek megjegyzések:

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP