2008. szeptember 22., hétfő

Ahogy itt a hideg

Sajnos az étvágyam is nagyon megnőtt... bár lehet hogy nem sajnos.
Reggelire igyekszem többet enni, hogy ne kelljen legkésőbb délben, már kopogó szemekkel valamit ennem. De sajnos nem jön össze. Így az ebéd is tolódik. Vacsora is kicsit későbbre esik, de ha figyelem hogy mit ettem a pótevésen és a késett ebéden, akkor elég a szokásos turmix, amiből drága férjem napról napra finomabbakat tesz az asztalra.
Emellett kezdek rádöbbenni, hogy Gergő gondolskodik a napi 3 rendes étkezésből 2-ről. Ő teszi fel reggel a kását, pucolja meg a gyümölcsöket, amit ő hozot be a kertből, a reggeli tornája utáni sétéjával egybekötve.
Ebédet én főzök. De vacsorára megint ő az, aki megjárja a kertet zöld és gyümölcsféléért.
Nem vagyok elégedett magammal. Kenyeret alig eszünk, mondhatni hogy nem is. Mondjuk heti egyszer így is tuti sütök, mert egy kedves ismerősünk mindig megkér rá.
A lakásban a rend még mindig nem alakul. De mit is csinálok akkor én egész nap??? Hát ez persze jó kérdés. Hétfőn otthon vagyok, és kedden. Akkor mosok, hajtogatok, teregetek, és igyekszem a helyére tenni mindent, aminek van helye. Ez, és a szoptatás, altatás, kitülti a napot :(. Emellett még némi mosogatógép be és kipakolás, ebédfőzés, söprögetés belefér és vége. Azt kezdem hinni, hogy valamit rosszul csinálok. Szerda Pest, általában sminkbemutató, ügyintézés. Csüt otthon. Mosás folytatása.....honnan van ennyi szennyes? Ki kell vágni egy csomó ruhát....nincs mese.
Péntek Pest.
Szombat vasárnap, jó lenne otthon. De jó, hogy most is sminkbemutató lesz, meg talizom az uncsitesókkal, meg minden becsúszó program remek....a takarítás meg nem tűnik annak....Rendre vágyom. Magamnak kell megcsinálnom.
Olivér is már kezd mászni, neki is kell a tér. Felnövök valaha a feladathoz? Nem lehet valakinél élete végéig káosz....
Rend a lelkem......

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyot derültünk :) Ne aggódj, Olivér segít majd neked rendet tenni :) Én nem járok el itthonról dolgozgatni, mégis átfut olykor az agyamon, hogy miért nem jut időm dolgokra?!
Marcsi

Névtelen írta...

Van aki 5 gyerek mellett, mos, főz, takarít, és a gyerekeivel is foglalkozik, nem keveset!!!
És igen a lakása tényleg csillog-villog!!
Van aki alkalmas rá, van aki nem!
De, ha egy gyerek mellett ez nem megy, akkor ne is vállaljon többet, csak a gyereknek lesz rossz, hiszen a rend, a tisztaság, és a törődés vele elengedhetetlen a normális lelki fejlődéséhez!!!

Unknown írta...

Kedves névtelen. Nagyon felnézek erre az asszonyra. Azt gondolom ő is 1 gyerekkel kezdte, és volt kezdő háziasszony. Nem szeretném, ha csillogna, villogna a ház. Praktikus, legyen mindennek helye, de a gyerekek merjenek, tudjanak, akarjanak játszani. Egy egészséges rendre vágyom.
Amit pedig a további gyerekvállalásról gondolok, hogy a gyerek körül inkább legyen káosz, mintha egykeként nő fel. Az egykeség sokkal többet ront a lelki életén, mint a rendetlenség. Mindezzek mellett, fejődök ebben a dologban, mert tudom hogy kell, és mert nekem igényem van rá. Alkalmassá fogom magam tenni arra, hogy az igényeimnek megfelelő rendet kialakítsam, és megtartsam. Kitartás kell hozzá,és azt hiszem, eddigi legnagyobb vívalmam lesz ez magammal, de megharcolom.

Meli írta...

Kedves Szilda! Szerintem ne foglalkozz a "Kedves Névtelennel"!!! Nem értem miért, foglalkozik mások dolgaival? Szerintem senki felé nincs elszámolnivalód. És mindenki a saját portáján takarítson! Van mit szerintem!!
Neked most a kicsi boldogsága egészsége a fontos. És megy ez neked. Mindenkinek vannak nehezebb napjai. és nem hinném, hogy koszban élsz.
Puszillak

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP