2008. szeptember 28., vasárnap

Lelkem rendje 1.rész

Nagy előrelépés történ lakáskánk rendjét illetően. Felkerül a magospolc a helyére, és már a legtöbb rávaló is rajta van. Természetesen képeket is csináltunk., és most nem a bejegyzés végére teszem fel őket, hanem itt az elején prezentáció kedvéért, és utána némi magyarázatot fűzök a netán érthetetlen apró részletekhez.Magyarázat:
  1. A polcok úgy lettek kitalálva, hogy már az előre tervezett(leggyakoribb) típusú befőttesüvegek ráférjenek, és mögé lehessen rejteni a tartalékot az adott magból.
  2. Egyes polcokon eltérő típusú élelmiszerek találhatók, amiket a könnyű megkülönböztetés érdekében külön színű címkékkel is jelöltünk.
  3. Cimkeszínek:
  4. zöld- gabonafélék- mert azok egyben fűfélék is.
  5. sárga- olajos magvak- mert a régi ma már tiltott étolaj sárga emlékeket hagyott bennem elég mélyen
  6. barna-hüvelyesek-mert ilyen volt:D még
  7. kék-fűszerek-a fenti érv itt is megállja a helyét
  8. piros- aszalványok- mert a gyümölcsök gyümölcse nálam az alma, és az klasszikusan piros
  9. Az alácímkézésnek is fontos szerepe van, a szép színes látványon kívül: minden vissza tud/fog kerülni a helyére, és látszik, hogy miből kell utánpótlás. Gergőm már meg is írta ez alapján a holnapi bevásárló listát.
  10. A befőttesüvegenikre kicsit visszatérek. Mindet, ami eddig van a polcon, itthon a padáson szedtük össze. Előszőr valami csinos üvegeket akartam venni. Egy vagyon lett volna. Més az sem lett volna jelentéktelen öszeg, ha ilyen üvegeket akarok venni ilyen nagy pédányszámban:D. Mostmár csak pár darabot kell pótolni a teljes készelthez. Javaslom mindenkinek. Szerintem mutatós, és éke a szobánkank a szíens magokkal. Tervem volt még, hogy üvegfeséssel csinálom az üvegekre hogy miben mi van. Hatalmas melónak néztem volna elébe, és megszűntettem volna ezt a csodás, temészetes látványt. Nekem nagyon tetszik.
Sajnos még nincs minden üveg tele. Nincs elég üveg. És a nagy -mennyiségű gabonáinknak megvan a szélesebb polc, de a tartóedényeket még be kell szerezni hozzá. Fontos hogy fedeles legyen, különben a moly belefészkeli magát. Polcrendszerünk legfelső polcán látható az italutánpótlásunk. Nem iszunk. Lassan ivót nyithatnánk, annyi finom minőségi borunk van. De talán nagyobb ünnepekkor egy egy koccintásra előkerül majd, meg a vendégeinket meg szoktuk kínálni.
Most ennyit, azátn ha kész van, és pótoltuk a hiányos üvegeket, akkor újabb fotókkal jövök.

Köszönet a polcért anyáknak, amit 2. házassági évfordulónkra kaptunk Tőlük.

Következő epizód előzeteséből:
Kisfiam alábélelt játszóterét kell kialakítani, ahol legújabb mászási technikáit kedvére gyakorlohatja.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jól néz ki, gratula! :)

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP