Álom konyhám szerves része egy csodálatos malom, ami naponta dolgozik a kezem alá. Ma reggel például biztos ami biztos alapon 2 kiló gabona őrlésével indított, de nem ez volt az egyetlen feladat amit neki szántam. Kora délután töltöttük bele a másfél kiló biopiacon már egy hete megrendelt mákot. Felet anyukámnak, 1kg-ot magunknak. Kicsit fura hogy nekünk kell a több, de ez azért van, mert 25.én érkezik nagymamám, és hoz beiglit, amit így anyák nem kell főznie, viszont abban van tej, és tojás. Szóval a mi adagunkat nekem kellett elkészíteni. Ezen kívül lesz még mákos guba, már két napja megsütött, így garantáltan szikkadt kifliből, és mákos kukorica, amit a piacon ajánlott az eladő hölgy. Szóval a mák az fogyni fog.
Kicsit izgultunk, hogy mi is lesz szegény malmunkkal, de a használati utasítást harmadszor olvasva is megtaláltuk, hogy mák őrlésésre is lakalmas. Amikor eldöntöttük hogy akkor bevállaljuk, akkor jött a kérdés, hogy mennyire takarítsuk ki a malmot előtte. Arra jutottam, hogy semennyire, hisz a recept is ír pár evőkanál lisztet a töltelékbe, az a pár gramm nem számíthat. No meg lustaság fél egészség. bele a mák, indít a gombbal. És ment, és vitte, és jött ki alul és apró volt, én meg nagyon boldog.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Szia Ildi,
Beirnád a kiflireceptet, ha van időd, amit a gubához csináltál? Nekem az egyik kedvencem a mákos guba, de itt nincsen olyan kifli, amivel lehetne csinálni, jó receptet sem találtam még hozzá. Kőszi!!!
szia! kitettem a kiflireceptet a másik blogomon.
Köszi, megtaláltam és tegnap már meg is sütöttem :) Először másképp akartam csinálni, de szerdán a recepted szerint készül majd a guba, nagyon finomnak hangzik :)
Azt ugye tudod, hogy a megvágott mákgubó azért ilyen, mert droghoz gyűjtik így az anyagot? :)
Megjegyzés küldése