2009. május 7., csütörtök

A hétvége

Péntek-szombatot a telkünkön töltöttük. Az ott zajló eseményekről egy másik blogot fogok vezetni, mert az építkezés és tleki kertészkedés eseményeit nem szeretném idekutyulni, így is majdnem minden van már itt:D.
Vaslárnap is kertészkedéssel telt, de már Bicskén. Szépen alakul minden a virágaim, és a zöldségeim nagy része is kikelt, ami hatalmas élmény. Minden reggel sétálok egy nagyot, és felmérem hény dolog kelt már ki.
Veteményes: két féle sláta, kétféle retek, első vetésű baba, krumli, bokorborsó.
Palánták: mályva, őszirózsa, dália, nyáriciprus, vegyes és aranysárga büdöske, százszorszépek, bohócvirág, dísznapraforgó, dísztök, káposzta, kelbimbó, dália, körömvirág.
Fűszer/gyógynövény kert: kerti borágó, zsázsa, fehérmályva sejteni lehet már a bazsalikomokat is.
Vasárnap megspékeltük a dolgot egy kinti főzőcskével, és ebédeléssel Olivér odáig volt mindenért. Mióta kinn lehetünk egész nap, egyszerűen folyamatosan tulcsordul a lelkesedéstől, és ez elég nyálasan hangzik, de igaz...Imádnivaló, hogy folyton mosolyog, kacag, matat valamit.
Este meg természetesen az anyáknapja jegyében telt, és még két elmaradt ünnepe volt a családnak: máj. 1. Anyukámék házassági évfordulója, ápr. 29. Kata hugom névnapja. Nagyon jó hangulatú este lett. Elballagtunka a Pizzafalóba, ami a jól megszokott ünneplős helyünk.

Nincsenek megjegyzések:

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP