2008. szeptember 1., hétfő

Gondolatok egy Sex és New-York után

Töredelmesen bevallom, nagyon szeretem a fenn említett sorozatot. Nem élném az életet amit a főszereplő barátnők, mert bár imádom a szép ruhákat, de az egyetlen dolog ezen kívül, amit szeretek, és köze van a történethez, az a cikkírás. Ha van olyan olvasóm aki még esetleg osztozik velem a sorozat nézésének élvezetében bizonyára látta azt a részt, aminek gondolatmenete a teherbeesés, abortusz témakör körül mozgott. Ez a téma felbolygatott bennem sok mindent.
Alapvetően elég árnyaltan igyekszem a legtöbb témában állást foglalni, és nem elítélni azt, aki máshogy gondolkodik mint én. Az abortusz azonban kivételt képez. Nem tudom tolerálni az abortusz tényét. Egyetlen okot ismerek, amikor elfogadható: Ha az anya élete veszélyben van a terhesség alatt, a terhesség miatt.
Egyetlen embert ismerek, akinek volt abortusza, azaz igazából abban sem vagyok biztos hogy volt, de lehet hogy ezt csak az örök naívitásom teszi. Na ezt kifejtem, mert belebonyolódtam. Legjobb haverünk eleve kusza kapcsolata úgy tűnt egy nap, hogy teljesen lezárult, mikor két héttel később a hölgy bejelentette hogy késik neki. Egy héttel később hogy terhes. Majd némi idő után, hogy a haverunkkal megbeszélték, hogy elvetetik. Kiakadtam, és elég határozottan állástfoglaltam a dologban, majd rájöttem, hogy ez a kör simán lehetett egy kísérlet haverunk visszaszerzésére, és 10000Ft-tal történő lehúzására, és ezt a lelkem jobban befogadta, mint a (szerintem) gyilkosság tényét. De hogy ez igaz vagy nem, máig nem tudom, és talán már nem is fontos, de az én lelkem kreált magának egy ilyen igazságot, hogy ne akarjam azonnal lezárni a kapcsolatot a haverunkkal.
Szóval az abortusz olyan dolog, amikor az ember élet-halál kérdésben dönt, ami már nem a hatásköre. Ha azt szeretné hogy ne legyen terhes a nő, és egészen egészen nem akarja ezt, még véletlenül sem, akkor azt tudom neki radikálisan javasolni, hogy még véletlenül se feküdjön le senkivel, mert akkor bizony már a gyermekszületés lehetőségeét nem tudja 0%on tartani. Lehet védekezéssel csökkenteni az esélyeket, és kell is, de tudni kell, hogy biztos módszer nincs. Ha egy magzat megfogan, annak feladata van, annak célja van, és nem az én tulajdonom, még akkor sem ha az én testem, az én időm, az én szeretetem, és az én felelőségem táplálja őt az elkövetkezendő években. Persze lehet hivatkozni anyagi gondokra, alkalmatlan életszakaszra, fiatalságra, ismeretlen apára, stb stb stb... Nagyon, nagyon rossz helyzetek alaulhatnak ki a felelőtlenségből adódóan, de nincs olyan rossz helyzet, mint a saját gyermekem megölése. Rendelkezésemre áll kilenc hosszú hónap, hogy a megoldásokat keresve egyenesbe jöjjek, és jöhetek is, mert én hiszem, hogy ha Isten ad báránykát, legelőt is küld mellé. Ami biztos hogy tenni kell, hogy változtani, lemondani, és hinni kell. Nehéz, embertpróbáló, és ha egy nő egyedül maradt ezzel a gonddal akkor nőt próbáló, de ölni nincs jogom, még akkor sem ha a törvény engedi. Kötelességem tenni a helyzetem megváltoztatásáért, hogy a gyermeknek meglegyen mindene ami kell neki. És amire egy újszülöttnek pótolhatatlanul szüksége van az édesanyja szeretete, teje, és egy ágynyi hely, akár a szülőkkel együtt. Persze a modern kor elképzelése más erről, de a kisbaba semmivel sem modernebb mint pár ezerévvel ezelőtti őse, csak mi torzulunk, és akaunk tökéletesnek hitt környezetet termteni az utódunknak, aminek gyakran az utódnélküliség az eredménye.
Egy gyermek nem lehetőség, hanem kötelesség, és ajándék, amiért hálásnak kell lenni, minen körülmények között, és a hála megodásokat és boldogságot fog adni.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

midnen elismerésem, két bekezdésben megoldottál egy olyan témát, amit az emberiség az írott történelem létezése óta nem volt képes a helyére rakni. Mégpedig a gyilkosság megitélését. És teljesen mindegy h "ártatlan" csecsmőkről kifejlett emberekről vagy amnéziás koporsószökevényekről van-e szó. Nem hiszem h egyetértesz azzal, hogy egy 12 éves lány életének legszebb ajándéka egy kisbaba. Mint ahogy abban se hiszek, hogy egy pedofil sorozatgyilkos megérdemel még egy esélyt, és szerintem te se gondolnád így ha a te gyerekedt kapná el. Vannak olyan helyzetek amik gyilkossággal végződenk, nem azért mert aki öl az erkölcsileg fejlettebb mint az aki nem, vagy azért mert a gyilkosság által bármi is meg nem történtté tehető, hanem egyszerűen csak azért mert nincs másik út. Könnyü otthon a melegben a karosszékben ülve azt mondani h legyetek jók és válaljátok tetteitek felelősségét és bocsássatok meg és szeressétek egymást, de maikor az ember kilép a világba és látja h az teljesem más mint a kis mesebirodalma. És ha belegondolsz mindannyian gyilkolunk nap mint nap, minden egyes étkezéssel. Lehet azt mondani h az állatok növények élete, létezése kevesebbet ér mint az emberé, de ez csak a felállított skálától függ amin az értéküket mérjük, amúgy szerintem mindenki ismer olyan állatot amit többre tart egyes embertársainál....

Unknown írta...

Kedves Névtelen!
Sok kérdést vet fel, hogy mi vezet egy 12 éves lány teherbeeséséhe...
A Biblia kerek perec azt mondja, Ne ölj! Sajnos ez elég konkrét, és nem azt mondja, hogy ne ölj megszületett embert, ne ölj ártatlan embert stb...
Én sem a szobámban, karosszékben élem az életemet, és nem is egy mesevilágban.
DE! Vegán vagyok, szóval állatot nem ölök a mindennapi életben maradásomért. A diófa meg nem hal bele egy dója elfogyasztásába, és a Biblia erről is nyilatkozik a Teremtés könyvében, érdemes tanulmányozni. Mit is szánt nekünk az Úr táplálékul.
Visszatérve a kezdő gondolathoz, jellemzően nem 12 éves lányok vannak az abortuszt kívánók között.
Azt megítélni hogy ki, vagy mi mennyire értékes, egyszerűen nem tisztem.

Névtelen írta...

Elmész a Bibliáddal meg a vega életmódoddal a gecibe!! Szánalmas vagy az ilyeneket kéne lángszóróval írtani. Egyél nyers húst, keféjjé és kussojjá a gecibe. Te kis geccci

Sobre a Felicidade

About This Blog

Szilda életmódalakulása 2008 © Blog Design 'Felicidade' por EMPORIUM DIGITAL 2008

Back to TOP